Техническият директор на БФС Георги Иванов участва в  говори по време

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов участва в  говори по време
Коментари Харесай

Гонзо: Бербатов е кандидат за президент на БФС от две години и половина

Техническият шеф на БФС Георги Иванов взе участие в  говори по време на презентацията на книгата " Пътят на гения ", която бе показана в базата на централата в Бояна. След това той разяснява и идния на 15 март 2024 година конгрес на БФС. Той беше запитан и през днешния ден дали няма да влезе в тази борба, откакто през днешния ден сутринта Димитър Бербатов напрактика удостовери желанието си да нападна още веднъж овакантения пост от Борислав Михайлов. Иванов този път отхвърли да отговори изрично с не, само че натърти, че остава на поста си до самия Конгрес.

" Събрахме се през днешния ден по прекрасен мотив, а не кой по кое време ще става президент на БФС. Много хора споделяха, че ние нищо не вършим в БФС, само че ето - по тази причина е тази среща, с цел да покажем какво сме работили в последните две години. Конгресът на БФС е плануван на 15-и март, а Димитър Бербатов е претендент за поста от две години и половина. Дали аз съм претендент за президент на БФС? Аз съм механически шеф на футболния съюз до 15-и март тази година ", съобщи Георги Иванов по въпроса с възможна негова кандидатура. Той приказва по време на, показана през днешния ден в базата на централата в Бояна.

" Кой носи виновност за резултатите на националните тимове, беше идващият въпрос към Иванов? " Всички, които се занимаваме, носим виновност. Нивото на националните състезатели се основава в клубовете. При нас е просто една дребна добавена стойност. Те упражняват с националните треньори три дни в месеца, а останалите 27 дни са в клубовете си ".

Ограничаване на чужденците и мнението на Иванов по този въпрос е много по-балансирано. " Нямам нищо срещу и би трябвало да се постановат 19-20 годишни български футболисти, само че би трябвало да се работи за качество. Трябва да създадем това качество и тогава тези играчи ще получават доста елементарно късмет. Но това е дълъг развой и би трябвало преди всичко да се промени мисленето на треньорите. Все отново има клубове, както Лудогорец да вземем за пример, те няма по какъв начин да реализират тези резултати единствено с български футболисти ".

През ноември юношите до 19 години изгубиха от Андора във Варна и по този начин пропиляха чудесна опция да стигнат до Елитния кръг на квалификациите в своята възраст. Преди това момчетата на подалия оставка треньор Йордан Петков приключиха при еднакъв резултат с Шотландия и Сърбия, с цел да се стигне до сензационната загуба от футболното джудже с 1:2.

" Срещу Шотландия и Сърбия тимът игра добре. Убеден съм, че след година всички национални тимове ще бъдат на друго равнище. Анализирали сме аргументите за загубата от Андора и сме наясно за какво е по този начин ", заяви Иванов.
 Нов митинг против Михайлов и БФС!
Нов митинг против Михайлов и БФС!

В деня на Конгреса
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР